vrijdag 14 november 2014

Wandelen: Herfstwandeling Schoorl

Een paar weken terug ben ik met de bekende goede vriendin wezen wandelen in de Schoorlse duinen en bossen. We wilden een mooie herfstwandeling maken en dan is Schoorl een mooie plek voor (tenminste, dat vinden wij).

Na het verlaten van de bus was het een stukje wandelen naar de bekende klimduin. De laatste keer dat we in Schoorl uitstapten en richting klimduin wilden gaan liepen we helemaal verkeerd, maar deze keer kwamen we in één keer aan op de juiste locatie. Daar waren we uiteraard erg blij mee.

Bij de klimduin staat een handige informatiebord met daarop een aantal wandelroutes weergegeven. Vol goede moed gingen we voor de 17km wandelroute (stuifduinentocht, witte pijltjesroute).


De route begon bovenaan de klimduin dus die moesten we eerst beklimmen. Eenmaal boven gekomen, liepen we heerlijk door het bos. Tussendoor behoorlijk wat paddenstoelen gespot en op de foto gezet.




Onderweg voelden we nog een vorm van herkenning, want we kwamen een paar dames tegen die aan andere wandelaars vroegen waar ze nou eigenlijk waren. Zou het dan toch echt een vrouwenkwaaltje zijn, verdwalen in het bos?

De wandelroute ging over verschillende gebieden. Eerst bos, dan heide, stukje over het strand, klimmen over de duinen en daarna weer door het bos terug naar het startpunt.




Wij vonden het een mooie, maar ook pittige wandelroute. Voornamelijk het stuk door de duinen met mulle zand was best afzien, maar we hebben het gered en we hebben erg genoten van de omgeving.

"Wilde" koe met oorringen. (soort: Japanse koe)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten